ΑΣΕΠ: Βγήκε η προκήρυξη για 500 θέσεις στη Δικαστική Αστυνομία

Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε, για το ένστολο προσωπικό θα καλυφθούν αρχικά 500 θέσεις ως εξής:

  • 30 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας
  • 70 θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας, από τις οποίες 1 θέση στη Δράμα, 1 θέση στην Καβάλα, 1 θέση στις Σέρρες και 1 θέση στην Ξάνθη
  • 400 θέσεις για τον Κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας από τις οποίες 2 θέσεις στη Δράμα, 3 θέσεις στην Καβάλα, 3 θέσεις στις Σέρρες και 2 θέσεις στην Ξάνθη

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 10 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 19 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Τα βασικά προσόντα που διασφαλίζουν τη συμμετοχή των υποψηφίων στην προκήρυξη της Δικαστικής Αστυνομίας είναι:

  • Αγγλικά – C1 (Advanced) για υποψηφίους ΠΕ, ΤΕ και Β2 (Lower) για υποψηφίους ΔΕ
  • Η/Υ – Γνώση πληροφορικής ή χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου. 
  • Ηλικία: Τα όρια ηλικίας είναι από 1935 ετών δηλαδή να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1988 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2004.
  • Κοινό δίπλωμα: Κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Β΄ κατηγορίας ή δίκυκλης μηχανής (50 cc)
  • Όχι τατουάζ σε εμφανές σημείο (θερινή στολή)
  • Ύψος: 1,70 για άντρες, 1,60 για γυναίκες

Για την πρόσληψη του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας εφαρμόζεται σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο, και ακολούθως υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

 

Πώς θα πάρετε την πιστοποίηση πληροφορικής πριν τη λήξη των αιτήσεων

Η Πιστοποίηση Πληροφορικής περιγράφεται ως απαραίτητο τυπικό προσόν σε όλες τις θέσεις της προκήρυξης για τη Δικαστική Αστυνομία.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Προσανατολισμός σας παρέχει εξ αποστάσεως προετοιμασία για την Μοριοδοτούμενη Πιστοποίηση Γνώσης Χειρισμού Η/Υ.

Το Πιστοποιητικό Γνώσης Πληροφορικής ή Χειρισμού Η/Υ είναι αναγνωρισμένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και αποδεκτό από το Α.Σ.Ε.Π. για πρόσληψη, αλλά και κάθε μεταβολή στο Ελληνικό Δημόσιο, και διαπιστευμένο από το Ε.ΣΥ.Δ. κατά ISO/IEC 17024:2012.

Η απόκτηση της Πιστοποίησης μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ημέρες.

Για να συμμετάσχετε στην Προκήρυξη της Δικαστικής Αστυνομίας, συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και θα σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες. Ο Προσανατολισμός αναλαμβάνει την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησής σας!