Μαθητές A' Λυκείου

Με σταθερά βήματα!

Επειδή η πλειοψηφία των μαθητών έχει και άλλες δραστηριότητες, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ευέλικτο παρέχοντας και τη δυνατότητα επιλογής μαθημάτων.

Πρόγραμμα Α' Λυκείου

Είναι γεγονός ότι στο Γυμνάσιο οι περισσότεροι μαθητές έχουν πολλές δραστηριότητες (ξένες γλώσσες, αθλητισμός κ.λπ.) και δε δίνουν στα σχολικά μαθήματα την πρέπουσα σημασία. Δηλώνουν την πρόθεσή τους να ασχοληθούν σοβαρά με τα σχολικά μαθήματα στο Λύκειο, αντίληψη που ενισχύεται και από τους υψηλούς προφορικούς βαθμούς που έχουν στο Γυμνάσιο.

Αρκετοί μαθητές όμως συναντούν σοβαρές δυσκολίες στο Λύκειο. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν αναπτύξει επαρκώς την αφαιρετική και συνθετική σκέψη που απαιτείται στα Μαθηματικά και τη Φυσική και παρουσιάζουν σοβαρές αδυναμίες στην έκφραση και στην ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας  για το Γυμνάσιο αποσκοπεί στην αφομοίωση των απαιτούμενων γνώσεων στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τα Νέα και τα Αρχαία Ελληνικά και διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο.

Από το Γυμνάσιο στο Λύκειο

Η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο ακολουθείται από μια περίοδο προσαρμογής. Η δυσκολία των μαθημάτων είναι σίγουρα μεγαλύτερη και η αξιολόγηση της προόδου γίνεται με διαφορετικά κριτήρια, με αποτέλεσμα οι βαθμοί στην Α΄Λυκείου να είναι σημαντικά χαμηλότεροι για τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών.

Πράγματι, η Α’ Λυκείου δεν είναι απλά η τάξη μετά τη Γ’ Γυμνασίου, αλλά η επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα.

Α' Λυκείου με ευέλικτο πρόγραμμα

Η Α’ Λυκείου είναι καθοριστική τάξη, γιατί θεμελιώνονται οι γνώσεις στα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες και την Ελληνική Γλώσσα, θέτοντας τις βάσεις για τις επόμενες τάξεις.

Η ύλη της Α’ Λυκείου με βάση το νέο αναλυτικό πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητική και χρειάζεται ειδική εκπαιδευτική αντιμετώπιση. Η εμπειρία μας και το πρόγραμμα του φροντιστηρίου μας εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα

 

 ΜαθήματαΏρες
ΜαθηματικάΆλγεβρα2
 Γεωμετρία2
Φυσικές ΕπιστήμεςΦυσική2
 Χημεία2
Ελληνική ΓλώσσαΑρχαία Ελληνικά2
 Νεοελληνική Γλώσσα2
 Σύνολο12
 ∆ιαγώνισμα3

Ξεκινήστε Σήμερα.

Με δύο κέντρα εκπαίδευσης, ένα στη Δράμα και ένα στον Άγιο Αθανάσιο, είμαστε δίπλα σας σε κάθε εκπαιδευτικό στόχο σας!